flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання з працівниками апарату суду по запобіганню і протидії корупції

18 травня 2012, 14:15

18 травня 2012 року керівником апарату суду Городенківського районного суду Івано-Франківської області  Кривко О.В.  проведено  навчання з державними службовцями  апарату суду  з питань  запобігання і протидії корупції.

Кривко О.В. оголосила  лист  ТУ ДСА України в Івано-Франківській області № 03-21/537 від 16.05.2012 року, де  наголошується на проведенні роз’яснювальної роботи серед державних службовців апаратів судів з питань дотримання окремих положень Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», «Про державну службу».

На  проведеному навчанні  увагу державних службовців звернуто на  необхідності чіткого орієнтування у законодавстві, постійного контролю змін до корупційного законодавства. Наголошено, що у Законі України «Про засади запобігання та протидію корупції»  розширено коло суб’єктів корупційних діянь, розширено коло корупційних діянь, введено обмеження щодо роботи звільнених осіб, заборонено відмовляти у наданні інформації.

Голові конкурсної комісії суду – заступнику керівника апарату суду Мельничук Г.М.  вказано на неухильне  дотримання законодавства по запобіганню і протидії корупції при прийнятті документів від осіб, які претендують на заняття посад державних службовців. Наголошено на проведенні   неупередженого конкурсного відбору, об’єктивній атестації державних службовців, щорічній оцінці виконання державними службовцями покладених на них обов’язків і завдань.

Обговорено з  державними службовцями апарату суду процес забезпечення подання декларацій про майно, доходи,витрати і зобов’язання фінансового характеру за місцем роботи.

Керівником апарату суду взято під особистий контроль проведення заходів по забезпеченню проведення попереджувальних заходів серед державних службовців суду в частині корупційних правопорушень та інформування правоохоронних органів про протиправні дії державних службовців у разі виявлення випадків порушення антикорупційного законодавства при виконанні ними посадових обов’язків.

Консультантом суду Вінтонюк В.І. проінформовано апарат суду про прийняття  17.05.2012 року Верховною Радою України у другому читанні  Закону України Про внесення змін до деяких  законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України  “Про засади запобігання і протидії корупції”. Закон набирає чинності  через 30 днів з дня його опублікування. Звернуто увагу державних службовців на  зміни в корупційному законодавстві в світлі прийняття цього закону: звільнення з роботи за корупційне правопорушення; заборона  прийняття на державну службу осіб із судимістю, якщо ця судимість не погашена і не знята в установленому законом порядку, чи на якого протягом трьох останніх років накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційних правопорушень, або який визнаний у встановленому порядку недієздатним чи обмежено дієздатність; заборона прийняття на державну службу осіб,які у разі прийняття на службу, перебуватимуть в умовах безпосереднього підпорядкування з близькими їм особами.