flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із 24 січня за програмою єПідтримка українці можуть придбати ліки – Мінекономіки

26 січня 2022, 08:40

З 24 січня українці віком від 60 років матимуть змогу витратити кошти, нараховані за програмою єПідтримка, на придбання ліків. Купити можна лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як в аптечних закладах, так і в інтернет-аптеках. Про це інформує Мінекономіки.

Наразі понад 3,5 млн громадян, старших за 60 років, мають «зелений» сертифікат вакцинації від Covid-19, з них близько 1 млн вже долучилися до програми. Тепер вони матимуть можливість витратити кошти не лише на придбання послуг в сферах культури, спорту та пасажирських перевезень, але й на ліки.

Лікарські засоби можна придбати в аптеках як за рецептом лікаря, так і без нього. Банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме оформлена картка, не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків власникові виповнилося 60 років.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Мінсоцполітики спільно з Мінцифри працюють над можливістю розширення ініціативи «єПідтримка» й на інші групи населення. Так, розглядається можливість дозволити використання цих коштів на ліки для осіб з інвалідністю першої групи, незалежно від віку. Про це йшлося на селекторній нараді щодо протидії поширенню COVID-19.

ДЖерело: https://buh.ligazakon.net/news/208972_z-24-schnya-za-programoyu-pdtrimka-ukrants-mozhut-pridbati-lki--mnekonomki