flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Городенківському районному суді проведено навчання з питань запобігання і протидії корупції

12 грудня 2011, 13:33

 

У Городенківському районному суді проведено навчання з питань запобігання і протидії корупції

 

З 1 липня 2011 року набрав чинності Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції», який визначає основні засади запобігання і протидії корупції в публічній і приватній сферах суспільних відносин, відшкодування завданої внаслідок вчинення корупційних правопорушень збитків, шкоди, поновлення порушених прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав чи інтересів юридичних осіб, інтересів держави. У зв’язку з цим у Городенківському районному суді Івано-Франківської області вже в друге організовано проведення відповідного навчання для працівників апарату.

На навчаннні головою суду  працівників апарату було проінформовано, хто є суб’єктами відповідальності за корупційні порушення, а також – хто здійснює заходи щодо запобігання і протидії корупції.

Крім того, учасники навчання дізнались, які існують обмеження щодо використання службового становища, щодо сумісництва та одержання подарунків, обмеження щодо роботи з близькими особами, а також про передбачені Законом види відповідальності.