flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

01 грудня 2011, 09:52

День відкритих дверей!

 

01 грудня 2011 року України в Городенківському районному суді Івано-Франківської області проведено «День відкритих дверей» на тему: «Відкритість суду – крок назустріч громадьськості». Такі заходи  ініційовано з метою забезпечення прозорості та відкритості в діяльності судів, обізнаності широкої громадськості з їх діяльністю, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації та вільного доступу до всіх сфер суспільного і державного життя України.

          В рамках заходу суд відвідали учні 8-11 класів Городенківської ЗОШ № 1 I-III ступенів та учні Городенківської гімназії. Такий захід здійснювався з метою підвищення правової освіти громадян та їхньої довіри до судової системи. Діти ознайомилися з роботою суду, відвідали зали судових засідань, робочі кабінети суддів та працівників апарату суду, архів суду.  Також були ознайомлені зі  статистикою розгляду кримінальних, цивільних, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення, порядком їх прийому, оформлення, розгляду та строками зберігання.

           На завершення вчителі та учні висловили щирі слова вдячності працівникам суду за змістовну зустріч, в процесі якої вони дізнались не тільки про те, як функціонує суд, а й скільки різних працівників працює в цій установі, їхні посадові обов’язки. Також учні висловили сподівання, що отримана інформація обов’язково матиме вплив на вибір професії та майбутнє місце роботи.

На згадку про суд кожному учню вручений пакет інформаційних буклетів, а вчителям – підбірку інформаційних брошур та книг, які в подальшому зможуть використовуватись для проведення уроків правознавства.